Stuurman Producties in Beeld

Een aantal presentaties uitgelicht, waarbij verschillende elementen aan bod komen:

In opdracht van ARTIS en Het Parool hebben wij een videoserie ontwikkeld voor een breed publiek van jong tot oud over alles wat ARTIS te bieden heeft: het dierenpark, Het Groote Museum, Micropia & het Planetarium.

Nieuw Nederland’ is een 8-delige videoserie voor BNR waar Maarten Bouwhuis  de complexiteit van de ruimtelijke ordening in Nederland blootlegt. Kriskras door het land, rijdend op zijn racefiets is Bouwhuis op zoek naar verhalen en oplossingen.

Science in the City is een pilot voor een televisieprogramma over wetenschap. Jonge academici krijgen de kans om hun masterscripties te presenteren aan een breed publiek. Geproduceerd in opdracht van BNNVARA.

Een korte film in opdracht van Uber, die laat zien dat iedereen welkom is in de auto’s van het taxibedrijf. Een kleurrijk beeld van de passagiers en de chauffeurs.

In een vierdelige online videoserie, zijn we in opdracht van Allianz Nederland met presentator Maarten Bouwhuis op bezoek geweest bij verschillende klanten. Hoe gaan ze om met de coronacrisis? Zie hier de trailer.

Deze montagefilm vertelt de geschiedenis van 75 jaar NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Historische beelden en graphics geven vorm aan deze korte compilatie.

JAJO sponsort het Nederlandse zeilteam in The Ocean Race 2023, die in Alicante van start is gegaan. Gedurende deze race maken wij diverse content video’s over de weg naar een duurzame toekomst.

Voor een reeks webinars van Start People hebben we reportages gemaakt, die HR-vraagstukken belichten. Deze video laat zien hoe voice-over sturing kan geven aan de boodschap.

Een serie afleveringen voor de Anne Frank Stichting. Deze beelden komen uit de aflevering over de renovatie van de boekenkast. De miljoenen bezoekers laten hun sporen achter, de boekenkast heeft het zwaar te verduren.

Het bedrijf Appèl & Markies in beeld. Een promotievideo die de kern van het bedrijf in 1,45 minuut samenvat.

Documentaire over de kunstenaar Erik Renssen. Een persoonlijk filmportret van de kunstenaar, zijn werk en de samenwerking met zijn compagnons.

Introductiefilm als onderdeel van de internationale tentoonstelling ‘De Jodenvervolging in foto’s’. Historische beelden, grafische aspecten en met zorg gekozen muziek geven in kort bestek de geschiedenis van de Jodenvervolging vorm. (Joods Cultureel Kwartier / NIOD)