Stuurman Producties in Beeld

Een aantal presentaties uitgelicht, waarbij verschillende elementen aan bod komen:

In een vierdelige online videoserie, zijn we in opdracht van Allianz Nederland met presentator Maarten Bouwhuis, op bezoek geweest bij verschillende klanten. Hoe gaan ze om met de coronocrisis? Zie hier de trailer.

In deze montagefilm wordt de geschiedenis van 75 jaar NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogs-, holocaust- en genocidestudies) verteld. Historische beelden en graphics geven vorm aan deze korte compilatie.

Science in the City is een pilot voor een televisieprogramma over wetenschap. Jonge academici krijgen de kans, hun masterscripties te presenteren aan een breed publiek. Geproduceerd in samenwerking met BNNVARA.

Een aflevering uit een (langere serie) reeks voor de Anne Frank stichting. Dit is een achtergrond video over de renovaties van de boekenkast. De miljoenen bezoekers laten hun sporen achter, de boekenkast heeft het zwaar te verduren.

In opdracht van Meertalig.nl en Meertaligheid.be hebben we verschillende video’s gemaakt over kinderen die opgroeien met meerdere talen. Hoe gaan kinderen, ouders en scholen hiermee om? We hebben gebruik gemaakt van een ‘greenscreen’ om in de video’s één stijl te hanteren op de afwisselende locaties.

Een video-uitnodiging voor de CIO-dag 2020, een evenement georganiseerd door CIO Rijk (Rijksoverheid).

Een documentaire over de kunstenaar Erik Renssen. Een persoonlijk filmportret van de kunstenaar, zijn werk en de samenwerking met zijn compagnons.

Een nieuwsreportage in opdracht van het NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). 167 reizigers strandde in Marokko door COVID-19 en konden net op tijd naar huis worden gehaald mede dankzij het NKC.

Het bedrijf Appèl & Markies in beeld. Een promotievideo die de kern van het bedrijf in 1,45 minuut samenvat.

De introductiefilm als onderdeel van de internationale tentoonstelling ‘De Jodenvervolging in foto’s’. Historische beelden, grafische aspecten en met zorg gekozen muziek geven deze samenvatting van de jodenvervolging vorm.

Camperleven. In opdracht van het NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) hebben we een sfeervideo gemaakt ter promotie van het camperleven. In de video maken we geen gebruik van tekst en muziek maar alleen van achtergrond geluiden.

Een video uitnodiging voor een nieuw online format van AT5. Met AT5 Today wil de Amsterdamse omroep ook de niet Nederlands sprekende het Amsterdamse nieuws meegeven.